HANDBOEK VOOR STRATEGISCH CRISISMANAGEMENT

Auteurs: Arjen Boin, Werner Overdijk, Charon van der Ham, Dionne Sloof

“Juist nu midden in de Corona crisis aanpak zou iedere bestuurder en ook ondersteuner van die strategische besluitvorming heel even moet reflecteren op de lopende aanpak.

Joris den Bruinen

Lees hier de hele recensie.

“Aangezien het strategisch-bestuurlijk niveau niet iedereen zijn interesse wekt, leest dit compacte en praktische handboek snel weg en word je op een korte en bondige wijze door de strategische problematiek gesleept.”

Marcel Leeuw

Lees hier de hele recensie.

“Uiteindelijk gaat dit boekje alle lagen helpen. Het helpt zowel de uitvoering als ook de bestuurlijke laag die er in zit. Het geeft rust, zelfs bij onvoorstelbare crises.”

Esther Lieben

Bekijk hier de video.

“Aan het begin van de Coronacrisis in Nederland (maart) heb ik in één adem dit boek uitgelezen. Het is natuurlijk een onprettige situatie. Maar toen ik naar de persconferentie keek aangaande Corona (COVID19), dan zag ik regelmatig een aantal van de 10 families langskomen. Ontzettend leerzaam. Dank daarvoor!

Adriënne

“… in minder dan tachtig pagina’s krijgt de lezer zo’n beetje alle handvatten die nodig zijn om de eigen crisisorganisatie strategisch te maken.

Ed Oomes

Lees hier de hele recensie.

Strategisch crisismanagement wordt steeds belangrijker. Bestuurders en managers moeten tijdens een crisis kritieke besluiten nemen, helder communiceren en afstemmen met ketenpartners. Zij moeten goed worden ondersteund met informatie, advies en regie. Zonder effectieve ondersteuning krijgen crisisleiders het moeilijk.

Dit Handboek voor Strategisch Crisismanagement  legt uit wat strategisch crisismanagement inhoudt, wat van bestuurders en managers wordt verwacht tijdens een crisis, en hoe zij het best worden ondersteund. Het biedt een stappenplan voor crisis-preparaties en respons. Het bevat handige suggesties (en checklists) voor de ondersteuners van het strategisch niveau.

Arjen Boin is hoogleraar aan het Instituut Politieke Wetenschap van de Universiteit Leiden. Hij is als partner aan Crisisplan verbonden. Werner Overdijk is de oprichter van Crisisplan.

Vanaf nu kunt u het Handboek voor Strategisch Crisismanagement voor €22,50 bestellen!

REACTIES OP HET HANDBOEK

ONZE DIENSTEN