COVID-19: Een analyse van de nationale crisisrespons

Auteurs: Arjen Boin, Werner Overdijk, Charon van der Ham, Jessy Hendriks, Dionne Sloof

Lezenswaardig boek vanwege de waarheidsgetrouwe quotes en het historisch perspectief. Neutraal a-politiek inzicht in de complexiteit om tot beleid te komen tijdens een crisis. Crisismanagement (naast IC en testcapaciteit) draait ook om mensen, maar misschien het belangrijkste: geen bijltjesdag sfeer.”

Willem-Hans Steup

Lees hier de hele recensie.

“Een vlot leesbare analyse over de rol en het functioneren van onze nationale crisisorganisatie tijdens de coronacisis. Daarmee is het naast waardevol voor iedereen die beroepshalve met grootschalige crises te maken kan krijgen ook heel verhelderend voor iedereen die graag wil weten hoe onze overheid functioneert in zware tijden.

Auke Doornbosch

Lees hier de hele recensie.

“…een nuttig boek voor wie beter wil begrijpen wat er de afgelopen maanden allemaal in hoog tempo gebeurde. Maar ook voor wie beter op de nabije toekomst voorbereid wil zijn.” 

Platform Overheid

Lees hier de hele recensie.

De coronacrisis is de grootste crisis die Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog heeft getroffen. De nationale crisisorganisatie heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens deze crisis. De hoofdrolspelers – Rutte, De Jonge, Van Dissel – domineerden dagelijks het nieuws. Veel ging goed, sommige dingen hadden beter gekund.

COVID-19: Een analyse van de nationale crisisrespons inventariseert de lessen die we nu kunnen leren om de nationale crisisorganisatie nog sterker te maken. In een tijd van grensoverschrijdende crises (klimaat, cyber, terrorisme, de volgende pandemie) is het belangrijk dat we opnieuw nadenken over de voorbereiding op dergelijke dreigingen. Dit boek beoogt een bijdrage te leveren aan die discussie.

Dit boek is uitverkocht.

Uw organisatie voorbereiden op de komende fase van de coronacrisis? Klik dan hier.