FP7/H2020 PROJECTEN

FP7 en Horizon 2020 zijn twee European Framework Programmes gericht op het stimuleren van onderzoek in the European Research Area. Door internationale samenwerking te stimuleren ondersteunt the Europese Commissie innovatie op het gebied van weerbaarheid, crisisrespons en preparatie.
Crisisplan is bij onderstaande projecten betrokken:

INTREPID

Intrepid aims to help first responders deal with the challenges they face when they arrive at the scene of a hazardous incident, providing a platform that will improve the 3D exploration and analysis of disaster areas.

S4Allcities

The EU-funded project S4AllCities develops smart technologies to enhance the safety and security in urban environments

IN-PREP

Het IN-PREP project ontwikkelt een platform ter ondersteuning van trainingen en ter voorbereiding van het crisismanagementproces.

FASTER

FASTER pakt de uitdagingen aan die gepaard gaan met de bescherming van eerstehulpverleners in gevaarlijke omgevingen, en verbetert tegelijkertijd hun mogelijkheden op het gebied van omgevingsbewustzijn en communicatie.

TransCrisis

Het TransCrisis project probeert in kaart te brengen hoe grensoverschrijdende crises werken en hoe zij effectief en legitiem kunnen worden beheerst.

INACHUS

De missie van het project is het verminderen van tijd en vergroten van efficiëntie bij USaR werkzaamheden.

ZONeSEC

Het ZONeSEC project levert een innovatieve en kosteneffectieve aanpak om kritische widezone-gebieden te beschermen in de EU.

VASCO

Het VASCO project heeft als doel om een innovatieve IT-tool en simulatiesysteem te ontwikkelen.

E-SPONDER

Het E-SPONDER systeem is een platform met real-time datacentrische technologie en applicaties, dat actiegerichte informatie en communicatie-ondersteuning biedt aan hulpdiensten tijdens crises.

INDIGO

Het INDIGO project helpt crisismanagers omgaan met de complexe problematiek omtrent natuurlijke, industriële, of door de mens veroorzaakte incidenten.