ZONeSEC

Het ZONeSEC project (volledige naam: Towards a EU framework for the security of Widezones) levert een innovatieve en kosteneffectieve aanpak om kritische widezone-gebieden te beschermen in de EU. Widezone-gebieden zijn onder andere water-, olie-, en transnationale gasleidingen; snelwegen; en spoorwegen. Het doel van het project is om het nieuwste van het nieuwste op het gebied van widezone-surveillancetechnologie te ontwikkelen tegen gevaren die zich kunnen voordoen op de gedeelde grenzen van de Europese lidstaten. Het systeem zal getest en verbeterd worden door de ontwikkeling van verschillende pilots in vier verschillende Europese landen.

De rol van Crisisplan BV in ZONeSEC is:

  1. Uitgebreid onderzoek doen naar actuele best practices in widezone-technologie.
  2. De wensen van de gebruikers verzamelen en analyseren waarna deze worden gepresenteerd aan ZONeSEC’s technische partners om de ontwikkeling van het systeem voort te zetten.
  3. Het organiseren en evalueren van de pilot-demonstraties.
  4. Uiteindelijk een slotevaluatie maken waarbij wij de technische partners en beoogde gebruikers de kans geven om de gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe ZONeSEC-technologie te beoordelen.

De eerste pilot-demonstratie van ZONeSEC is een feit. De coördinatie van de pilot was in handen van Crisisplan en vond plaats in Spanje, bij snelwegbeheerder Acciona. Tijdens de pilot kwamen de verschillende technologieën aan bod die in het project zijn ontwikkeld voor de detectie en herkenning van vreemde en ongeoorloofde waarnemingen. Zie de video hieronder voor een impressie.

Neem contact met ons op voor meer informatie over het ZONeSEC project. Dit project is mede gefinancierd door het Europese Seventh Framework Programme voor onderzoek, technologische ontwikkeling en demonstratie onder subsidieovereenkomst nr. 607292.

Bezoek de ZONeSEc website.