VASCO
Het VASCO project (volledige naam: a Virtual Studio for Security Concepts and Operations) heeft als doel om een innovatieve IT-tool en simulatiesysteem te ontwikkelen dat ervoor zorgt dat professionals binnen het veiligheidsdomein samen veiligheidsconcepten en maatregelen kunnen formuleren, testen en aanpassen in een virtuele omgeving.
VASCO heeft een intuïtieve gebruikersinterface dat gebruik maakt van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van interactieve visualisatie, automatische 3D indoor-reconstructie, simulatie, en artificiële intelligentie om gebruikers de mogelijkheid te bieden samenwerking significant te verbeteren en informatie over veiligheid te delen. Gebruikers kunnen VASCO zowel intern als extern focussen – in een bepaald gebouw én de omgeving er omheen. Met een touchscreen kunnen gebruikers echte scenario’s leiden die door henzelf of door anderen zijn ontwikkeld, of kunnen scenario’s worden gekozen uit VASCO’S ‘Knowledge Database.’
VASCO heeft twee soorten publiek: teams die gebouwen beveiligen en interdisciplinaire hulpdiensten. Het systeem maakt het mogelijk om gevaren tot in de kleinste details door te kunnen lichten, zoals de plaatsing van een camera of de manier waarop een bepaalde deur opent. Tevens kunnen de veiligheidsimplicaties van grote evenementen worden weergegeven,zoals bij een bezoek van een controversiële wereldleider of een demonstratie in de buurt van het Torentje.
De rol van Crisisplan BV in VASCO is:
- Werken met de beoogde gebruikers, de beste beveiligings- en crisisbeheersingsexperts, om relevante en realistische feedback te ontvangen op de ontwikkeling van VASCO.
- Het evalueren van het proces van de beta en final release van het VASCO systeem. Doordat hierbij de gebruiker centraal staat, zal het systeem uiteindelijk aansluiten bij de wensen van de gebruikers.
- Een dynamische kennis database van integrale veiligheidsconcepten en maatregelen voor de bescherming van kritieke gebouwen opzetten.
Neem contact met ons op voor meer informatie over het VASCO project. Dit project is mede gefinancierd door het Europese Seventh Framework Programme voor onderzoek, technologische ontwikkeling en demonstratie onder subsidieovereenkomst nr. 607737.