COVID-19: Een analyse van de nationale crisisrespons

Arjen Boin, Werner Overdijk, Charon van der Ham, Jessy Hendriks, Dionne Sloof

De coronacrisis is tot staan gebracht. We zijn op weg naar een ‘nieuw normaal’. De nationale crisisorganisatie is zwaar op de proef gesteld. Hoe heeft ‘Den Haag’ het gedaan? Welke lessen kunnen we leren?

De coronacrisis is de grootste crisis die Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog heeft getroffen. De nationale crisisorganisatie heeft een grote rol gespeeld tijdens deze crisis. De hoofdrolspelers – Rutte, De Jonge, Van Dissel – domineerden dagelijks het nieuws. Veel ging goed, sommige dingen hadden beter gekund.

Dit boek inventariseert de lessen die we nu kunnen leren om de nationale crisisorganisatie nog sterker te maken. In een tijd van grensoverschrijdende crisis (klimaat, cyber, terrorisme, de volgende pandemie) is het belangrijk dat we nadenken hoe we ons op dergelijke dreigingen kunnen voorbereiden. Dit boek beoogt een bijdrage te leveren aan die discussie.

U kunt COVID-19: Een analyse van de nationale crisisrespons hier bestellen!

Meer lezen over de bijdragen aan berichtgeving omtrent de coronacrisis?
Bekijk dan hier de aparte COVID-19 pagina op onze site.

Uw organisatie voorbereiden op de komende fase van de coronacrisis?
Klik dan
hier.

DEEL DIT STUK