IFV brengt nieuwe editie ‘Lessen uit crises en mini-crises’ uit

Ook in 2018 kende Nederland crises en mini-crises. De stroomstoring op Schiphol, de eindexamencrisis in Maastricht, de aanhoudende droogte gedurende de zomer en het fatale Stintongeluk in Oss zijn slecht enkele voorbeelden hiervan. Maar wat kunnen we eigenlijk leren van al deze crises en mini-crises? 


Voor de zevende keer op rij brengt het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) het boek Lessen uit crises en mini-crises uit. In deze boekenreeks wordt jaarlijks teruggeblikt op een selectie van bijzondere gebeurtenissen. In deze editie hebben redacteuren Vina Wijkhuijs en Menno van Duin diverse casus uit 2018 samengebracht. Ook dit jaar hebben zij gekozen om een aantal thema’s te belichten waarmee bestuurders en professionals op het gebied van crisisbeheersing en veiligheidsmanagement hun voordeel kunnen doen: de impact van institutionele crises, de rol van de burgemeester, het proces van op- en afschaling en de rol van burgers en de media.


Wilt u meer weten over de reeks Lessen uit crises en mini-crises of de nieuwste editie aanschaffen? Klik dan hier.