Cyber Security

Cyber security

In toenemende mate zijn we afhankelijk van ICT-diensten en -infrastructuren. Het falen van deze voorzieningen heeft steeds vaker grote gevolgen, zowel voor de business continuïteit van organisaties als voor het functioneren van de samenleving. Cyber security houdt niet op bij het beveiligen van de ICT-huishouding. De voorbereiding op cyber security incidenten, en het creëren van awareness bij gebruikers en het management zijn evenzo belangrijk. Crisisplan BV helpt u hier graag bij.

1. Cyber security college
Tijdens een interactief college maakt u kennis met de tien belangrijkste crisis management principes die u nodig heeft om een ICT incident te bestrijden. Vervolgens gaat u zelf aan de slag in een scenario sessie waarin u de verschillende principes leert herkennen en toe te passen aan de hand van een fictief ICT incident. Het cyber security college duurt 2 uur.

2. Serious game
Onze serious game over cyber security geeft u inzicht in de dynamiek, uitdagingen en dilemma’s waarmee u tijdens een ICT incident wordt geconfronteerd. Tijdens de game neemt u de rol in van een executive team van een fictieve multinational. Uw team is aan zet om het incident te managen. De serious game duurt 2,5 uur.

3. Cyber robustness oefening
Tijdens een interactieve oefening worden de procedures, taken en verantwoordelijkheden in uw organisatie getest. U wordt geconfronteerd met diverse aspecten die een rol spelen tijdens een cyber incident, zoals het vertalen van operationele problemen naar strategische uitgangspunten, het behoud van bedrijfscontinuïteit en Service Level Agreements, en de betrokkenheid van ketenpartners. Door het beoefenen van een cybercrisis, werkt u aan de versterking van uw cyber robustness. De cyber robustness oefening duurt een dagdeel en kan in overleg verder worden uitgebreid.

4. Cyber Security Systeemtest
De systeemtest kent een balans tussen techniek en informatie-uitwisseling. We testen de operationele én strategische samenwerking en coördinatie van uw organisatie tijdens een cybercrisis. Voor het operationele gedeelte van de systeemtest wordt gebruik gemaakt van een gecontroleerde ICT omgeving. Operationele medewerkers worden uitgedaagd in de operationele respons, analyse en duiding. Het strategische gedeelte richt zich op bestuurlijke dilemma’s op het terrein van classificatie van een situatie, alarmering, informatie en communicatie, politieke en bestuurlijke verantwoording. Crisisplan BV werkt voor de systeemtest samen met Northwave. De cyber security systeemtest duurt een volledige dag.

Wat wij nog meer doen
Naast bovengenoemde producten en diensten bieden wij ook op maat gemaakte producten aan. Zo bieden wij onder meer:
• Masterclasses met cyber security experts;
• Scans op uw cyber security planvorming;
• Strategische dilemmasessies;
• Evaluaties van cyber security incidenten en crises.

Crisisplan organiseerde onlangs een tiendaagse training voor het Indonesisch National Cyber Security Center (BSSN). Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie?
Bel of mail naar 071 5730 551 of crisisplan@crisisplan.nl.