Aankondiging: Boek “Institutioneel Crisis Management”

Op 1 oktober verscheen

Institutioneel Crisis Management:

Een kritiek incident, sociale media dynamiek en rellen in Den Haag

Arjen Boin & Stavros Zouridis

The Crisis University Press

Het kan de meest succesvolle organisaties overkomen. Een incident, een filmpje dat viral gaat op het internet. Vette krantenkoppen, jagende journalisten, verontwaardigde politici en boze burgers. De  mediastorm verrast organisatieleiders. Hun verweer (“we moeten eerst het onderzoek afwachten”) maakt weinig indruk, of leidt tot hoongelach op sociale media. Het is de perfect storm. De reactie van de organisatieleiding zal in belangrijke mate bepalen hoe de organisatie zo’n institutionele crisis doorstaat.

Dit boek bestudeert de institutionele crisis die de Politie Eenheid Den Haag in de vroege zomer van 2015 meemaakte. Het beschrijft de diepere oorzaken, de dynamiek, en de reacties van gezagsdragers. Het formuleert concrete strategieën die de kans op een institutionele crisis verminderen en het reactievermogen vergroten.

Lees hier Institutioneel Crisis Management: Een kritiek incident, sociale media dynamiek en rellen in Den Haag.

Voor meer informatie:

boin@crisisplan.nl