Arjen Boin te gast in Japan tijdens conferentie International Network of Disaster Studies

Vorige week was Arjen Boin aanwezig bij de tweede conferentie van het International Network of Disaster Studies in Morioka, Japan. Hij sprak daar over de Grenzeloze Crisis: crises die in de toekomst steeds moeilijker beheersbaar zijn vanwege de complexe verwevenheid van hedendaagse systemen en afspraken, snelle escalatie en het ontbreken van een afgebakend (beleids)domein.

Arjen Boin spreekt in Japan over de Grenzeloze Crisis

Het thema van de conferentie was Landscape-Scale Disasters, Emergency Response, and Regional Recovery. Arjen is in Japan meer te weten gekomen over de weerbaarheid van lokale gemeenschappen aan de kust na de tsunami en daaropvolgende kernramp van Fukushima in 2011. Overigens kunnen de inzichten van de conferentie direct gebruikt worden door Japanse crisismanagers, gezien de hittegolf en eerdere modderlawines die Japan teisteren. Voor de verontruste lezer: Morioka ligt in het noorden van Japan en deze regio heeft minder last van het natuurgeweld.