International Network of Disaster Studies organiseert conferentie in Japan

Op 17 t/m 19 juli houdt het International Network of Disaster Studies haar tweede conferentie met als thema: Landscape-Scale Disasters, Emergency Response, and Regional Recovery. Iwate University in Morioka, Japan, is de gastheer. Morioka is in twee uur bereikbaar met hogesnelheidstrein vanaf Tokio.

Het International Network of Disaster Studies is geen formele organisatie, maar een los verband van onderzoekers en faculteiten die samen komen om ideeën uit te wisselen en te discussiëren over gedeelde interesses. Op de eerste bijeenkomst in januari 2017 kwamen deelnemers uit allerlei landen af.  

Tijdens het congres zullen er panels worden gehouden met verschillende onderwerpen. Binnen de panels zullen papers worden besproken, presentaties worden gehouden en is uiteraard ruimte voor discussie. Buiten het programma om is ook genoeg gelegenheid voor meer informele dialoog tussen deelnemers.

Voor meer informatie en registratie, zie: https://inds-iwate.org/en/index.html

Voorstellen voor papers en presentaties kunnen worden ingediend tot 19 maart via https://indsiwate.org/en/submission.html