Nieuw boek van Beatrice de Graaf

Professor Beatrice de Graaf (Universiteit Utrecht) heeft een nieuw boek gepubliceerd: Radicale Verlossing: Wat terroristen geloven. Wat geloven veroordeelde terroristen eigenlijk echt wanneer ze aangeven hun daad in naam van een hogere instantie te plegen? Beatrice de Graaf spreekt met terrorismegedetineerden en luistert naar hun verhalen over frustratie met het eigen leven, woede om aangedaan onrecht en het besluit zich te mengen in de strijd. Op basis van interviews met terrorismegedetineerden uit Nederland, Syrië, Pakistan en Indonesië reconstrueert ze hun verhalen van overgave, strijd, opoffering en gehoopte beloning, en ontwerpt ze een manier om de samenhang van geloofsbeleving en terroristische activiteiten beter te begrijpen.

Een unieke studie die een blik op de denkwereld van terroristen biedt.

De boeklancering zal op 28 april vanaf 19:00 via een livestream beschikbaar zijn. Voor meer informatie: https://www.uu.nl/agenda/boekpresentatie-radicale-verlossing-van-beatrice-de-graaf

0Weken0Dagen0Uren